Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" з 1 травня підвищує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 5% у порівнянні з квітнем – до 7558 гривень з 7188 гривень за тисячу кубометрів, говориться в повідомленні компанії.

Читайте такожПромвиробництво в Україні за місяць зросло на 2,1%

Максимальні ціни для промспоживачів з 1 травня будуть підвищені на 11,5% - до 8337 гривень з 7749 гривень за тисячу кубометрів газу.

Відео дня

Як зазначили в компанії, цінові пропозиції "Нафтогазу" диференційовані в залежності від обсягів закупівлі та умов оплати.

Якщо покупець не має заборгованості перед "Нафтогазом" або купуватиме не менше 50 тисяч кубометрів газу на місяць, то для нього встановлюється мінімальна ціна. У всіх інших випадках застосовується вища ціна.

Всі ціни вказані з урахуванням ПДВ.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів і "Нафтогаз" погодили зменшення регульованої ціни на газ для населення і теплової генерації на травень поточного року до 8,247 тисячі гривень за тисячу кубометрів з 8,55 тисячі гривень.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.