На сьогодні антитіла до коронавирусу можна виявити у 2-3% населення, допускають у ВООЗ / REUTERS

За даними ВООЗ, на сьогодні лише мала частка населення в усьому світі (судячи з усього, 2-3%) мають у крові антитіла до COVID-19, які вказують на пережите зараження. Крім того, на сьогодні немає жодних доказів того, що антитіла гарантують імунітет до коронавирусной хвороби.

Читайте такожКоронавірус: смертність, хто в групі ризику через COVID-19

Як повідомляє Guardian, з ростом кількості інфікованих пов'язані надії на вироблення колективного імунітету і, в результаті, на пом'якшення карантину.

Відео дня

Але як повідомив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус, попередні дані свідчать про те, що на сьогодні міг бути інфікований відносно невеликий відсоток населення Землі – не більше 3%.

Технічний експерт ВООЗ з COVID-19, американський інфекціоніст Марія Ван Херхов, заявила, що в організації очікували більш високої кількості заражених, але наголосила, що робити висновки рано.

Існує надія, що люди з антитілами до COVID-19 зможуть повернутися до повного  життя, Але Ван Херхов зазначила, що навіть якщо серологічні тести показують наявність у людей антитіл, це не доводить, що вони в безпеці.

«Чимало країн пропонують використовувати швидкі діагностичні серологічні тести, щоб мати можливість отримати те, що, на їх думку, буде мірою імунітету... Наразі у нас немає доказів того, що використання серологічного тесту може показати, що людина має імунітет або захищена від повторного зараження», - зазначила вона.

Читайте також: