Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" завершила виплати за кредитом на 500 млн дол., отриманих у 2016 році на закупівлю європейського газу під гарантії Світового банку і держави, повідомляє компанія.

Читайте такожУкраїна накопичила у своїх сховищах вже 12,5 мільярда кубів газу

«НАК «Нафтогаз України» завершила виплати за кредитними угодами на 500 млн доларів США, отриманими під гарантії Світового банку та під державні гарантії України», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як відзначили в прес-службі, очільник правління НАК Андрій Коболєв повідомив, що всього з 2014 року «Нафтогаз» в повному обсязі здійснив погашення кредитної заборгованості на суму близько 3,2 млрд дол.

«Кредитний портфель Нафтогазу скоротився в 6,6 раза з 2014 року та є рекордно низьким. Для нас важлива подальша співпраця з кредиторами із застосуванням механізму гарантій, який забезпечує оптимальні умови залучення коштів», - цитує прес-служба Коболєва.

У компанії нагадали, що кредитні угоди на 500 млн дол. "Нафтогаз" підписав у 2016 році, в рамках цього фінансування «Нафтогаз» протягом двох років закупив близько 5 млрд куб. м газу з європейського напрямку, що мало велике значення для стабільного забезпечення газом українських споживачів.

Як повідомляв УНІАН, раніше Коболєв заявляв, що «Нафтогазу України» для виконання плану закачування газу в підземні сховища газу (ПСГ) до опалювального сезону 2019/2020 років необхідно залучити 1 млрд дол. кредитних коштів.

«Нафтогаз» планує до опалювального сезону суттєво наростити запаси газу в підземних сховищах - до 20 млрд куб. м.