Маркарова запевняє, що перебоїв у виплаті субсидій не буде / фото УНІАН

Кабінет міністрів України у проекті державного бюджету на 2020 рік передбачив 47,6 млрд грн на виплату субсидій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова сьогодні під час брифінгу після засідання уряду.

Читайте такожНе всі українці зможуть купити газ на зиму за літніми цінами: у "Нафтогазі" пояснили, на кого розрахована послуга

Відео дня

«Ми пройшли ці розрахунки з Міністерством соціальної політики. В повній мірі всі, хто буде потребувати субсидії, будуть ними забезпечені. Ніяких тут перебоїв не буде», - запевнила вона.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, своєю чергою, додав, що уряд вивчає, як зробити програму виплати субсидій більш ефективною.

«Політика цього уряду полягає в тому числі, щоб забезпечити людей, для яких є дуже важким тягар сплати комунальних послуг. Тому принцип розподілу субсидій ми зараз не змінюємо, змінюються лише незначною мірою цифри, які виділені на забезпечення цієї програми. Коли ми презентуємо парламенту програму діяльності уряду, потім, коли програма діяльності уряду буде схвалена, можливо, зміниться дизайн цієї програми. Ми вивчаємо, як зробити її ефективнішою», - наголосив прем’єр.

Як повідомляв УНІАН, в проекті державного бюджету на 2019 рік було закладено 55,1 млрд грн на виплату субсидій.