Світовий банк нагадав, що антикорупційні органи мають бути незалежними / REUTERS

Антикорупційні органи в Україні та їх керівництво мають залишатися незалежними та професійними.

Читайте такожПосол Євросоюзу розповів, чи є загроза для безвізового режиму через ситуацію з САП

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook передавати прес-служба Світового банку з посиланням на слова регіонального директора Світового банку по Східній Європі (Білорусь, Молдова, Україна) Арупа Банерджі.

Відео дня

"Ми твердо переконані, що антикорупційні інституції та їх керівництво повинні й надалі залишатися незалежними й повністю професійними. Ці принципи дозволяють виявляти корупційну діяльність і залучати корупціонерів до відповідальності", - цитує прес-служба слова Банерджі.

Також він підкреслив, що проблема корупції в Україні все ще актуальна і вимагає рішення.

"За останні роки за підтримки Світового банку та інших міжнародних партнерів Україна створила надійну антикорупційну інфраструктуру. Але корупція досі залишається значною перешкодою для розвитку держави, оскільки вона позбавляє українських громадян ресурсів і тих державних послуг, на які люди мають право", - заявив він.

Що цьому передувало

  • Згідно з Меморандумом про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ, Україна в рамках нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) взяла на себе зобов'язання забезпечити незалежність таких антикорупційних органів як Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Вищий антикорупційний суд (ВАС).