Ілюстрація / REUTERS

У неділю, 5 квітня, президент США Дональд Трамп висловив оптимістичні прогнози щодо поширення нової коронавірусної інфекції територією Сполучених Штатів.

"Ми бачимо світло в кінці тунелю", - заявив Трамп під час брифінгу у Білому домі, повідомляє ТСН з посиланням на The Hill.

"Ми починаємо бачити світло в кінці тунелю. І, сподіваємось, в не надто далекому майбутньому ми будемо дуже пишатися роботою, яку ми всі зробили. Неможливо бути щасливими, коли гине стільки людей, але ми будемо дуже пишатися роботою, яку ми зробили, щоб звести смертність до мінімуму", - висловився президент США. 

Відео дня

Читайте такожВ США радять носити тканинні маски для захисту від коронавірусу

Цю думку підтримав віцепрезидент країни Майк Пенс, сказавши про "проблиски надії", а також координаторка реагування на коронавірус Дебора Біркс. Вона заявила, що "дані з Італії дають США надію щодо того, яким може бути майбутнє" країни.

Нагадаємо, що минулої доби Трамп анонсуваву США "важкий тиждень" через коронавірус, додавши, що "буде багато смертей". У неділю під час брифінгу він пояснив, що "потрібно досягти певного етапу. І цей етап стане жахливим щодо смертності. Але це також буде момент, коли все почне змінюватися".

За прогнозами експертів, ситуація в країні, ймовірно, покращиться через два тижні.

А тим часом у США станом на 04:00 за київським часом понеділка, 6 квітня, на нову коронавірусну інфекцію захворіли понад 336,6 тисяч людей. 9 616 з них померли від ускладнень COVID-19, тоді як майже 18 тисяч пацієнтів вже одужали та виписалися з медзакладів. Найгірша в країні ситуація зараз у штаті Нью-Йорк, де недуга забрала 4 159 життів, а інфекцію підхопили понад 123 тисяч осіб.

Читайте також: