Мати в'язня заявили про побиття сина в СІЗО / фото УНІАН

Матір одного з ув'язнених столичного Лук'янівського слідчого ізолятора заявила, що в цій установі систематично "б'ють і вимагають гроші" з в'язнів. 

Про це вона повідомила у коментарі ТСН.ua.

За словами Любові Федоренко, її син вже кілька місяців відбуває покарання за скоєний злочин.

Відео дня

Читайте такожНачальнику Кропивницького СІЗО оголосили про підозру через бунт в’язнів

"Кожної ночі його б'ють та вимагають гроші. Зразу вимагали $1500. Ми зібрали ці кошти і заплатили, думали відстануть. Та де там, вони знову б'ють і вимагають гроші. У сина перебита щелепа, забита груднина", - звернулася жінка до журналістів.

У Департаменті виконання покарань Міністерства юстиції розповіли, що провели перевірку після заявлених скарг. Вона показала, що травму щелепи в'язень дійсно отримав, однак це сталося з його власної необережності.

"В ході перевірки встановлено, що тілесне ушкодження у вигляді травми щелепи засуджений Федоренко В. отримав з власної необережності у прогулянковому дворику під час виконання фізичних вправ на брусах. Під час опитування Федоренко пояснив, що після травми він повернувся до свого камерного приміщення, за наданням медичної допомоги не звертався, оскільки вважав, що забиття незначне", - йдеться у відповіді відомства на запит.

Випадки вимагання грошей в СІЗО у департаменті спростовують: нібито це не підтвердили інші засуджені. "Грошові кошти, які він позичив у своїх батьків ще до арешту, необхідні були, щоб закрити заборгованість знайомому", - зазначили у відомстві. 

Читайте такожУ СІЗО повісився чоловік, який поранив ножем свого 2-річного сина

У відомстві також уточнили, що з березня по липень поточного року отримали 99 звернень щодо порушень прав ув'язнених, 12 з них стосувалися Лук'янівського ізолятора. Також наголошується, що через коронавірус відвідування ув'язнених представниками, у тому числі ЗМІ, заборонено.

Як повідомляв УНІАН, у Лук'янівському СІЗО у травні з'явилися камери з поліпшеними умовами - новим ремонтом і побутовою технікою.