На лікаря Анатолія Шудрака напали невідомі / Facebook, Анатолій Шудрак

На заступника головного лікаря Національного інституту раку Анатолія Шудрака близько 8 ранку напали невідомі. Нападники били його в голову зі спини прямо перед головним входом до клініки.

Про це у Facebook повідомив головний лікар Інституту Андрій Безносенко.

Читайте такожЗґвалтування поліцейськими у Києві: повідомили шокуючі деталі (фото)

Відео дня

«Національний інститут раку бачив багато, але ніхто не очікував, що о 8 ранку, коли пацієнти та лікарі входять в клініку, перед головним входом відбувається напад на лікаря, мого заступника з хірургічної частини, доктора медичних наук, Заслуженого лікаря України та лауреата Державної премії Анатолий Шудрак, якій у 2010-15 роках працював головним військовим хірургом Міністерства оборони і майже рік, з самого початку війни, провів в зоні АТО», - написав він.

Безносенко нагадав, що і сам зазнав подібного нападу.

«Напад точнісінько нагадує напад на мене - без слів, удари зі спини, виключно в голову, не виключено із використанням кастету. Тай і замовники ті ж самі», - наголошує очільник Інституту.

«Комісія, в яку входить Шудрак А.А., зафіксувала в інституті нестачу матеріальних цінностей майже на 9 млн, а «кишенькового» директора вже немає для прикриття зловживань, тому і залишаються методи 90-х», - заявив Безносенко.

Нагадаємо, у березні в Києві напали на головного лікаря Інституту раку. За його словами, він ніколи ні з ким не мав конфліктів, окрім як тепер в інституті.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2019 року правоохоронці затримали лікарів Інституту раку на вимаганні хабарів від онкохворих за призначення безкоштовних ліків, після цього там відбулися обшуки.

У вересні прокуратура повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу, причетним до корупційних схем у медзакладі. Наприкінці жовтня Міністерство охорони здоров’я спрямувало до правоохоронних органів матеріали аудиту, який виявив безсистемні закупівлі та невикористане обладнання. У лютому 2020 року прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів під час закупівель службовими особами Національного інституту раку.