Бджолиний підмор має низку корисних властивостей / фото: fermer.blog

Бджолиний підмор – це своєрідний екстракт, з якого виготовляють ліки проти різних хвороб. Препарати роблять у формі мазі, спиртових настоянок тощо.

Що входить до складу бджолиного підмору

Бджолиний підмор складається із тіл померлих медоносних бджіл. У нетрадиційній медицині його цінують за біологічно-активні комплекси, завдяки яким ліки на його основі позитивно впливають на стан здоров’я людини.

До складу бджолиного підмору входить білок, хітин, меланін, віск, вітаміни та інші цілющі речовини. Практично, він містить всі компоненти меду, пилку, маточного молочка та воску, корисні властивості яких визнані медиками.

Відео дня

Чим корисний бджолиний підмор

Лікарські засоби на основі бджолиного підмору здатні попереджати запальні процеси, стабілізувати кров’яний тиск, позитивно впливати на судини та систему крові в цілому.

Гепарин, який входить до складу підмору, часто додають у ліки для боротьби із патологією крові, серця, судин, нирок. Також він покращує обмін речовин та зміцнює ендокринну і нервову систему.

Окрім цього, засоби із бджолиним підмором зменшують рівень холестерину в крові, і, таким чином, сприяють профілактиці атеросклерозу, ожиріння та інших супутніх захворювань. Такі препарати очищають кишечник та нормалізують його функцію, захищаючи від токсинів, попереджають розвиток діабету.

Компонент Хітозан може виводити з організму радіонукліди й солі важких металів та загоює опіки та інші пошкодження шкіри без утворення рубців, має кровоспинний та знеболювальний ефект.

За яких хвороб рекомендують бджолиний підмор

Бджолиний підмор в основному використовують для лікування аденоми передміхурової залози, сексуальних порушень – імпотенції і фригідності, хронічних захворювань легень, печінки, шлунково-кишкового тракту, м’язового апарату, центральної нервової системи. Такими ліками також стабілізують кров’яний тиск та вирішують проблеми із серцево-судинною системою, нирками та судинами головного мозку.

Як профілактику та для загального зміцнення організму бджолиний підмор рекомендують людям похилого віку.

Бджолиний підмор: протипоказання

Препарати із бджолиним підмором протипоказані людям, які мають індивідуальну непереносимість до продуктів бджільництва, а також дітям до двох років. Вживання настоянок із вмістом спирту не рекомендоване вагітним жінкам і людям з порушеннями функції печінки.