У МОЗ збираються у тестовому режимі відкрити дитячий табір на Херсонщині / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров’я планують у тестовому режимі відкрити дитячий табір на Херсонщині.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Дитячі табори заборонені в постанові про адаптивний карантин до 31 липня. Причини в тому, що під час організованого відпочинку дітей часто відбуваються не тільки спалахи крапельної інфекції, але й достатня кількість гострих кишкових інфекцій", - нагадав він і додав, що цього тижня в Кирилівці стався спалах кишкової інфекції на базі, яка відкрилася без дозвільних документів.

Відео дня

Читайте такожКабмін продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня: що зміниться

Водночас, за словами Ляшка, незабаром як експеримент відкриють один дитячий табір для відпочинку дітей.

"Ми з обережністю ставимося до відкриття. Зараз прописали норми, зустрілися з певними асоціаціями... Думаю, в Херсонській області, одній з перших, зробимо пілот, спробуємо відкрити зміну відпочинку, не більше 14 днів, для дітей з області", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок неділі, 5 липня, в Україні виявлено 823 нових випадки коронавірусної інфекції, загальне число випадків на сьогодні становить 48 500. На сьогодні в Україні зафіксовано 1249 смертельних випадків COVID-19 (+22 за добу). 21 376 хворих одужали (+221 за добу). 93 709 осіб – під підозрою на захворювання.