Екс-заступнику міністра оборони повідомили про підозру / фото gp.gov.ua

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру колишньому заступнику міністра оборони України у справі щодо закупівлі неякісних бронежилетів.

Про це повідомляє прес-служба Офісу.

"Повідомлено про підозру колишньому заступнику міністра оборони у бездіяльності військової влади, що спричинила тяжкі наслідки, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах особливого періоду (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 426 КК України). Встановлено, що працівники Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України з квітня по червень 2019 року здійснили закупівлю та прийом індивідуального обмундирування – 11 тисяч бронежилетів, які за своїми властивостями не спроможні захистити військовослужбовців від уражень вогнепальною зброєю", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожСправа неякісних бронежилетів для ЗСУ: технологу виробника повідомили про підозру

В офісі генпрокурора підкреслили, що колишній посадовець, знаючи вказані обставини, не вжив заходів щодо неприйняття такої продукції, внаслідок чого державі спричинено 42 млн грн збитків.

Наразі у кримінальному провадженні повідомлено про підозру восьми особам, шестеро з яких на час вчинення злочину перебували на керівних посадах у Міноборони.

Справа щодо закупівлі неякісних бронежилетів для ЗСУ: що відомо

31 січня 2019 року було оголошено тендер і в подальшому проведено закупівлю 20 тис. бронежилетів "Корсар МЗс-1-4" на суму 176 млн грн.

5 листопада директор ДБР Роман Труба повідомив, що більшість закуплених Міністерством оборони неякісних бронежилетів прострілюються тими видами зброї, від якої вони повинні захищати.

У справі було оголошено підозри п'яти високопосадовцям Міноборони – генерал-майору, начальнику Головного управління ЗСУ, а також чотирьом високопосадовцям управління, які за попередньою змовою здійснили закупівлю неякісного речового майна за завищеними цінами.