'Хочу відчути народ': Зеленський назвав мету всеукраїнського опитування 25 жовтня

Президент України Володимир Зеленський шляхом опитування українців у день виборів 25 жовтня прагне дізнатися думку людей щодо п'яти ідей.

Про це він сказав в інтерв’ю чотирьом каналам, передає "Україна 24". Президент зазначив, що його цікавить думка людей, бо народовладдя є одним з пунктів його передвиборчої програми.

Читайте такожЗеленський відкинув новий жорсткий карантин і анонсував "унікальну" українську вакцину від COVID-19

Відео дня

"Тому особисто для мене такі питання дуже важливі. Я хочу відчути народ, що народ каже, чи підтримує він ідею. Але ж це просто опитування, тут немає ніякого юридичного фундаменту. Я зрозумію відповідь народу, і говоритиму з депутатами та пропонувати такі позиції", - наголосив Зеленський.

Всеукраїнське опитування в день виборів 25 жовтня 2020 року: 5 питань від Зеленського

  • Всеукраїнське опитування анонсував президент Володимир Зеленський. Опитувати громадян збираються у день місцевих виборів 25 жовтня.

Перше питання - про покарання для корупціонерів

  • За словами Зеленського, українці повинні дати відповідь на запитання, чи треба карати засуджених за корупцію в особливо великих масштабах довічним ув’язненням.

Донбас

  • Другим питання в опитуванні стане майбутнє Сходу. Президента цікавить думка громадськості щодо створення на Донбасі вільної економічної зони.
  • Позицію Зеленського вже підтримав глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук, вважаючи, що вільна зона – це шлях до припинення війни.
  • 16 жовтня президент Володимир Зеленський озвучив три останні питання всеукраїнського опитування, яке він раніше анонсував на 25 жовтня - день місцевих виборів в Україні. Вони стосуються кількісного складу парламенту, легалізації медичного канабісу та виконання Будапештського меморандуму.