Ілюстрація REUTERS

Туреччина з 1 липня відкриє кордони для іноземних туристів, в тому числі з України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Турецької Республіки Мевлютом Чавушоглу.

"Очільник МЗС Туреччини поінформував про рішення турецької сторони відкрити свої кордони для іноземних туристів та відновити регулярні пасажирські перевезення з Україною з 1 липня поточного року. Він також запевнив, що його країна створить всі необхідні умови для безпечного відпочинку українських громадян влітку", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожМіністр розповів, коли Україна відновить міжнародне авіасполучення

Крім того, Кулеба і Чавушоглу окреслили пріоритети розвитку стратегічного партнерства між Україною і Туреччиною на найближчу перспективу, визначили ключові двосторонні заходи високого рівня, що планується провести після покращення епідеміологічної ситуації.

Глави зовнішньополітичних відомств України і Туреччини домовилися, що наступне засідання Спільної групи стратегічного планування на рівні міністрів закордонних справ України і Туреччини відбудеться у м. Анталья.

Раніше УНІАН.Туризм повідомляв, що Туреччина готова відкрити свої кордони для здійснення регулярних пасажирських рейсів із України з 1 липня.