Арахамія заяивив, що Тимошенко має заплатити за зламаний мікрофон / фото УНІАН

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що народні депутати з фракції «Батьківщина» в питанні законопроекту про ринок землі як «маленька комаха», яка «багато дзижчить», і мають заплатити за зламаний напередодні у президії парламенту мікрофон.

Читайте такожАрахамія спрогнозував, коли буде остаточно ухвалено "земельний" законопроект

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на питання, чи подавали представники фракцій «Батьківщина» і «Опозиційна платформа - За життя» пропозиції про готовність зняти свої поправки до законопроекту про ринок землі.

Відео дня

«Батьківщини» на цьому процесі немає. Просто забувайте про них. Це маленька якась комаха, яка там літає і дзижчить багато... Їх там - 10 чи 15 депутатів, вони жодного впливу на цей процес не мають, окрім того, що можуть в залі щось на мікрофон казати», - вважає Арахамія.

У той же час, зауважує він, «ОПЗЖ» «дійсно чинить серйозний спротив». «Ми з ними не спілкуємося на цю тему. Я особисто вважаю, що, коли вони дослухаються своїх виборців, зрозуміють, що ця стратегія теж не працює», - переконаний Арахамія.

Коментуючи вчорашнє блокування трибуни народними депутатами з «Батьківщини» і їхню сутичку з колегами від «Слуги народу», Арахамія сказав: «Вони хотіли вчора бійки. Ви ж бачили, як Власенко намагався створити бійку. Але у нас була чітка позиція не розхитувати ситуацію і не давати їм якусь можливість показати, що вони в цьому процесі взагалі мають хоч якийсь вплив чи участь».

Крім того, Арахамія виступає за експертизу зламаного мікрофона в президії парламенту. «Я вважаю, що «Батьківщина» повинна компенсувати (відповідні витрати - УНІАН)... в бюджет», - сказав він і наголосив, що «з моральної точки зору вони повинні сплатити в десятикратному розмірі».

На питання УНІАН, чи планується направити звернення у Регламентний комітет ВР щодо дій лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, Арахамія відповів: «Я не буду подавати в Регламентний комітет на Тимошенко. Я думаю, що їй вистачить власних консультантів, які зрозуміють, що пошкоджувати державне майно у власних інтересах, - це буде негативно впливати на її вже фактично неіснуючий рейтинг, але ще просто вона сама себе доб'є».

Як повідомляв УНІАН, парламент 6 лютого розпочав розгляд у другому читанні законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№2178-10). Депутати встигли розглянути понад 180 поправок з більш як 4 тис., поданих до документу.

Депутати від «Батьківщини», зокрема її лідер Юлія Тимошенко, намагалися блокувати президію парламенту на знак протесту проти ухвалення закону про ринок землі. Між членами фракцій «Батьківщина» і «Слуга народу» сталася сутичка.

Тимошенко та позафракційний депутат Оксана Савчук все вечірнє засідання з 16.00 до 19.30, доки розглядався проект закону, стояли у президії біля робочого місця голови Верховної Ради.