Олександр Свіщов привітав ватерполістів "Динамо" Львів" з перемогою у першому турі Північної ліги / фото прес-служби компанії

У румунському місті Орадеа завершилися поєдинки групи В групового етапу міжнародного турніру "Північна ліга" з водного поло. ВК "Динамо" Львів" зіграв три поєдинки та здобув максимальну кількість очок.

Як розповів президент ФВПУ Олександр Свіщов, наступний тур для команди відбудеться у Стокгольмі 21-23 березня. Там "Динамівці" зіграють з командами Вільнюса та Стокгольма. З цієї підгрупи далі пройде дві команди.

Олександр Свіщов, президент Федерації водного поло України / фото прес-служби компанії

Результати матчів ВК "Динамо" Львів":

ВК "Динамо" Львів" – "Комета Брно" 15-7 (2-2, 5-1, 1-2, 7-2)

Відео дня

"Модрі Драчі Кошице" – "Динамо Львів" 10-22 (5-5, 2-5, 2-8, 1-4)

"Динамо Львів" – "Крісул Орадеа" 12-9 (4-2, 4-2, 3-3, 1-2)

Результати групи B:

1. ВК "Динамо" Львів" - 9 очок

2. "Крісул Орадеа" - 6 очок

3. "Модрі Драчі Кошице" - 3 очки

4. "Комета Брно" - 0 очок

"Я задоволений результатом ВК "Динамо" Львів" у першому турі Північної ліги. Всі суперники нам були під силу, і це було помітно в поєдинках, які ми побачили. Тішить і той факт, що тренери дають ігровий час молодим гравцям. Одразу шість молодих ватерполістів отримали шанс проявити себе в матчах. Завдання перед ВК "Динамо" стоять амбітні - виграти Північну лігу або, щонайменше, бути у призерах. Попереду у хлопців багато роботи, тому бажаю успіху і сил в наступних раундах", - підсумував президент ФВПУ Олександр Свіщов.

Попереду у хлопців багато роботи, тому бажаю успіху і сил в наступних раундах, підсумував президент ФВПУ Свіщов / фото прес-служби компанії

Як розповів головний тренер ВК "Динамо" Львів" Олексій Шведов, у грі з "Модрі Драчі" "Динамівці" відпрацьовували захист з підстраховкою стовпа, у них дуже потужний центральний нападник.

Багато в чому молоді гравці проявили себе непогано, для них це добрий досвід, заявив тренер ВК "Динамо" Львів" Олексій Шведов / фото прес-служби компанії

"Щодо румунів – це молода команда, вони більш рухливі, молоді й легкі, і від того ми трішки недоналаштувалися на гру і робили багато помилок, пропускали контратаки, і з того гра вдалася нервова. По рахунку ми на три голи виграли, але це мав би бути інший результат. Їхали нашим основним складом, не було тільки Чопика, Палія і Яреми Олександра. Ми їх залишили вдома, але взяли з собою одного з найкращих гравців ужгородської команди – Артема Гавриленка, аби подивитися на нього в дії. Багато в чому молоді гравці проявили себе непогано, для них це добрий досвід. Вони почали дослухатися, змінювати свій стиль гри, який був до того. Багато моментів нам вдавалося і ми могли їх ефективно використовувати. Щодо досвідчених, то Алєксєєв себе добре показав як лідер команди і забив потрібні голи, гарно зіграли воротарі", – розповів Шведов.

За словами лідера команди "Динамо" Львів" Алєксєєва, у майбутньому є ще над чим працювати / фото прес-служби компанії

Капітан "Динамо" Олександр Дядюра розповів, що перший матч з чеською "Кометою Брно" розпочався трошки безладно. У першому періоді особливо давалося взнаки, що "Динамівці" довго не мали ігрової практики, близько двох місяців. Почали з рівним рахунком, але довели гру до логічного завершення з впевненою перемогою.

Олександр Дядюра розповів, що перший матч з чеською "Кометою Брно" розпочався трошки безладно / фото прес-служби компанії

"Другий поєдинок з "Модрі Драчі Кошице" був, мабуть, найкращий з трьох. Ми повністю контролювали хід гри, максимально дотримувалися настанов тренера і використовували слабкі сторони суперника. І переважно всі голи ми забивали з контратак. Третій матч проти "Крісул Орадеа" був найбуремніший та найнеприємніший, тому що, віривши в себе, побачивши, що команда досить молода, почавши вести в рахунку в перших двох періодах, ми розслабилися і третій-четвертий період вже контролювали суперники з Румунії. Велике невиконання установки призвело до того, що рахунок під кінець зустрічі скоротився до трьох м’ячів і ми втратили нашу перевагу, яку зробили в першій половині гри", – аналізує капітан "Динамо".

Як раніше розповідав Олександр Юрійович Свіщов, в нинішніх реаліях спортивне життя розвивається здебільшого на рівні національних збірних, але далеко не в тих масштабах, як у мирний час. Але якщо на початку війни головним завданням для керівництва ФВПУ було знайти безпечне місце для ватерполістів та представити українські збірні усіх вікових категорій на міжнародних змаганнях. То сьогодні головним завданням ФВПУ є відновлення гідного рівня внутрішніх чемпіонатів.