Арестович - в ОБСЄ порушуватимуть питання обстрілів з боку бойовиків на Донбасі / REUTERS

Представники України завтра на засіданні Постійної ради ОБСЄ ініціюють обговорення питання про порушення окупантами режиму тиші на Донбасі, внаслідок чого поранено військовослужбовця Збройних сил України.

Про це у Facebook повідомив новопризначений речник української делегації у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович.

Читайте такожУкраїна обговорила з Росією у ТКГ ще одне розведення військ

Відео дня

Він нагадав, що вчора на одній з ділянок на лінії бойового зіткнення противником були порушені заходи з посилення режиму припинення вогню, узгоджені в рамках домовленостей, досягнутих Тристоронньою контактною групою (у складі Україна, РФ, ОБСЄ) 27 липня цього року.

«У період з 21.55 по 22.55 було зафіксовано прицільний вогонь противника по позиціях ЗСУ із застосуванням стрілецької зброї та використанням гранатометів. О 22.05 легке вогнепальне поранення отримав військовослужбовець ЗСУ. Він отримав кваліфіковану медичну допомогу і зараз знаходиться у військово-медичному закладі, його стан задовільний», - написав Арестович.

Він додав, що Збройні сили України вогонь у відповідь не відкривали, а натомість негайно задіяли механізм СЦКК та добилися таким чином припинення вогню противником.

За словами Арестовича, «про інцидент» повідомлено через офіційні механізми взаємодії представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Також це питання буде обговорено за ініціативи української сторони завтра на щотижневому засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

«Збройні сили України, командування та особовий склад, вміє контролювати себе та ситуацію на відміну, на жаль, від деяких представників незаконних збройних формувань, що вийшли з-під контролю своїх кураторів з Російської Федерації», - написав Арестович.

Що передувало

28 жовтня на Донбасі окупанти чотири рази порушили режим тиші.

Зокрема, поблизу Новгородського противник застосував 82-міліметрові міномети, гранатомети та прицільний вогонь зі стрілецької зброї, в результаті чого один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав кульове наскрізне поранення в руку.