У військових РФ паніка через опромінення в зоні ЧАЕС / фото УНІАН (Максим Поліщук)

Населенню смт. Брагін в Гомельській області Білорусі рекомендовано уникати контактів з російськими окупантами, підрозділи яких відведені із зони відчуження ЧАЕС.

Про це у Facebook повідомляти Генеральний штаб Збройних сил України.

За даними штабу, серед військових рф поширюються панічні настрої через радіаційне опромінення особового складу підрозділів, що базувалися в Чорнобильській зоні.

Відео дня

"Населенню білоруського смт Брагін рекомендовано уникати контактів з російськими окупантами, що відійшли із забрудненої зони", – сказано в повідомленні.

Що передувало

Як повідомляв УНІАН, російські війська захопили ЧАЕС 24 лютого.

31 березня в Державному агентстві з управління Зоною відчуження повідомили про початок виходу окупантів з території ЧАЕС. Відповідні "офіційні" документи були підписані працівниками станції під примусом до фактичного завершення процесу.

1 квітня член Громадської ради при ДАЗВ Ярослав Ємельяненко заявив, що після місяця перебування окупантів на Чорнобильській АЕС необхідно провести частково такі самі роботи, як у 1986 році. За його словами, росіяни на території Чорнобильської зони "розмісили радіоактивний грунт", забруднили свою техніку і самі надихалися радіактивним пилом.

За даними Генштабу, опромінених на ЧАЕС окупантів лікують у Білорусі як "поранених". 

Вас також можуть зацікавити новини: