Вороги розглядають три варіанти нового наступу на Україну, поділився Олексій Арестович / фото REUTERS

Найближчим часом росіяни можуть піти в наступ.

Можливі три варіанти наступу РФ, розповів радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович в ефірі "Фейгін Live".

"Треба розуміти, що на нас чекає російський наступ найближчим часом... в російському військово-політичному керівництві... три варіанти розглядаються", - сказав він.

За словами Арестовича, "перший варіант - фактично повторити той же наступ, який був на початку - ...забігаємо на Київ, на Чернігів, Суми, Харків... і... вперед-вперед". Радник ОП підкреслив, що "це чисте самогубство, авжеж, але зате це красиво".

Арестович додав, що середній варіант - наступ на Запорізькому, Донецькому, Луганському напрямках і, можливо, на Харківському.

Радник стверджує, що в РФ найтверезіші голови пропонують всі сили кинути на Луганську і Донецьку області і в разі успіху оголосити, що "звільнення" Донбасу і було метою війни.

Загроза нового наступу Росії - що потрібно знати

Нагадаємо, в середині грудня головнокомандувач Збройними силами України, генерал Валерій Залужний сказав, що Росія готує 200 тисяч окупантів, щоб кинути їх на війну проти нашої країни. На його думку, ворог ще раз спробує захопити Київ.

В українській розвідці вважають, що супротивник може піти в наступ одночасно з півночі і сходу.

Вас також можуть зацікавити новини: