Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив про проведення операції Résilience з участю армії для боротьби з поширенням коронавірусу.

Читайте такожCNN: Чоловіки частіше гинуть від коронавірусу і на це є причини

Як повідомляє RFI, відповідну заяву Макрон зробив після відвідування військово-польового госпіталю в Мюлузі (Ельзас), який військові розгорнули для хворих на COVID-19. В операції будуть задіяні вертольотоносці класу «Містраль».

Відео дня

«Ми перебуваємо в стані війни, і перед обличчям піку епідемії, я вирішив, за пропозицією начальника Генштабу, почати операцію Résilience («Стійкість»), окрему (від операції) Sentinelle («Вартовий»), в ході якої триває боротьба (військових) з тероризмом», - сказав президент.

В рамках операції вертольотоносець Mistral буде відправлений у південну частину Індійського океану, а вертольотоносець Dixmude - в зону Антильських островів-Гвіани.

За словами Макрона, військові будуть виконувати «санітарні, логістичні і захисні функції з метою надання допомоги населенню та підтримки державних служб у боротьбі з епідемією.

Президент Франції також закликав до «національної єдності» в боротьбі з коронавірусом і пообіцяв серйозні фінансові вливання в охорону здоров'я.

Нагадаємо, Франція раніше мобілізувала армію для евакуації хворих COVID-19 на військові об'єкти.

Як повідомляв УНІАН, Східна Франція постраждала від спалаху COVID-19 найбільше. Місцеві медики заявляли про брак захисних костюмів і масок, зростання кількості інфікованих працівників.

Через надзвичайну ситуацію президент Франції Еммануель Макрон заявив про «війну за здоров'я». Уряд наказав армії використовувати військову "систему Морфея": хворих будуть доставляти спеціальними літаками, які використовували в зонах конфлікту в Афганістані і Косові для евакуації військових.

Читайте також: