Природа - самий дивний і неповторний художник. Покриття для підлоги з натурального дерева демонструють неймовірно красиві і оригінальні поєднання кольорів, візерунків і завитків. Паркетна дошка зігріє будь-яке приміщення, наповнить його особливим затишком. Чи варто говорити, що натуральні відтінки дуба ясеня, горіха або бука стануть виграшним варіантом для сучасного інтер'єру.

А ви знали, що паркетна дошка з різних сортів деревини володіє різними властивостями? У даній статті ми розглянемо, чим паркетна дошка з дуба відрізняється від ясена та горіха, і для яких приміщень краще вибрати ті чи інші покриття.

false

Паркетна дошка дуб - вічна класика для поціновувачів розкоші

Дубовий паркет володіє поліпшеними характеристиками і самим довгим терміном експлуатації. Паркетна дошка з дуба відноситься до матеріалів преміум класу, тому не може коштувати дешево. Однак висока ціна матеріалу відповідає його властивостям і довговічності.

Відео дня

Виділимо ключові переваги паркетної дошки з дубу:

  • Красиві золотисто-бежеві відтінки з виразними візерунками та малюнками. Сучасні технології дозволяють тонувати дерево, тому часто можна побачити паркетну дошку в кольорі вибілений дуб або підлогу темно-шоколадного кольору. Сьогодні особливо актуальним сірий дуб, який неймовірно стильно виглядає в індустріально-промисловому інтер'єрі.
  • Довгий термін служби. Дубова паркетна дошка - то покриття, яким можуть користуватися кілька поколінь родини. В середньому підлога з дубової дошки прослужить 25-30 років (без ремонту і реставрації).
  • Міцність і твердість. Розміри паркетної дошки збережуться навіть при установці масивних меблів і при екстремальних навантаженнях.
  • Теплоізоляція. Покриття для підлоги з натурального дуба не потребує додаткового обігріву, оскільки поверхня дерева цілий рік залишається теплою.
  • Шумоізоляція. Дерево приглушує звуки кроків, а також інший шум.

Важливо пам'ятати, що паркетна дошка з дуба з часом може злегка змінювати свій первісний колір. Під впливом сонця дуб темніє і набуває більш насичений золотистий відтінок.

Паркетна дошка горіх - естетика і благородна палітра кольорів на одному полотні

Паркетна дошка горіх має впізнаване темно-коричневе забарвлення з виразними рельєфними малюнками. Часто підлоги з горіха виділяються яскравим контрастним кольором, в якому переплітаються світло-кремові і насичені шоколадні півтони. Головна особливість, за яку цінують покриття для підлоги з горіха - їх еталонна твердість.

Горіховий паркет володіє і іншими перевагами, серед яких такі:

  • Еластичність. Паркетна дошка не розшаровується і не розтріскується на друзки.
  • Мінімальний знос покриття.
  • Довговічність. Термін служби мінімум 20 років.
  • Висока теплопровідність. По дерев'яній підлозі приємно ходити босоніж цілий рік.

Деревина горіха має найоригінальніший і неповторний дизайн. Завдяки різноманітності відтінків підлоги з горіха можна підібрати під будь-який стиль інтер'єру.

Паркетна дошка ясен - міцність, надійність і доступна вартість

Деревина ясена відрізняється характерною рельєфною текстурою і жовтувато-медовим забарвленням, за яким легко розрізняються коричневі малюнки. Паркетна дошка ясен має неперевершений вигляд і під лаком, і під маслом.

За своїми характеристиками ясень не поступається дубу, має таку ж щільну і тверду текстуру. Розглянемо основні переваги паркетної дошки ясен детальніше:

  • Довговічність і зносостійкість. Підлоги з ясена зберігають свою форму, розміри і зовнішній вигляд 20-30 років.
  • Гарна тепло і звукоізоляція. Дерев'яна підлога з ясеня підходить для укладання в домашньому інтер'єрі.
  • Гіпоалергенність. Ясеневі покриття випаровують фітонциди, які діють як стерилізатор в кімнаті.
  • Стійкість до механічних пошкоджень, подряпин і сколів.

Дерев'яні підлоги залишаються популярними, незважаючи на розвиток прогресу і наплив безлічі штучних матеріалів з інноваційними характеристиками. Ми вибираємо паркетну дошку не тільки із-за її краси і екологічно безпечного складу, а й високо цінуємо інженерні властивості дерев'яної підлоги.