president.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Петро Порошенко заявив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом сьогодні в Брюсселі.

«Україна повністю віддана Мінським угодам, і це було підкреслено впродовж вчорашніх дискусій, і вона готова впроваджувати свою частину зобов’язань, але не за рахунок українських інтересів», - наголосив Порошенко.

Читайте такожСтолтенберг заявив про готовність провести засідання Ради НАТО-Росія, на якому буде йти мова про Україну

Відео дня

«Ми наполягаємо, що негайно потрібно впроваджувати весь пакет безпеки, включаючи негайне комплексне перемир’я, повний доступ СММ ОБСЄ до всіх складів, куточків окупованої території. Для того, щоб просуватися з політичним процесом (врегулювання конфлікту на Донбасі – УНІАН), нам потрібен справжній результат на шляху безпеки», - додав президент.

«По-перше – це тривале і комплексне перемир’я. Саме тому Україна запропонувала комплексну «дорожню карту» (виконання Міських угод - УНІАН). Ми дуже задоволені, що німецькі та французькі колеги нас підтримали, і вони підтвердили, що це («дорожня карта» - УНІАН) – важливий крок щодо безпеки, це є частиною «мінського процесу». Це єдиний засіб повністю впровадити Мінські угоди, і я дуже вдячний Столтенбергу за підтримку нашого бачення повного врегулювання (ситуації на сході України – УНІАН)», - зауважив Порошенко.

Читайте такожПорошенко: "Дорожня карта" виконання Мінських угод поверне український суверенітет на окупований Донбас

Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня в Берліні відбулися переговори президента України Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента РФ Володимира Путіна.

На прес-конференції за підсумками переговорів Порошенко заявив, що лідери країн «нормандського формату» затвердили німецькі й французькі пропозиції по основним принципам «дорожньої карти» виконання Мінських угод.