REUTERS

У Сумській області екстремісти планують дестабілізацію суспільно-політичної ситуації.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумської обласної ради, про це сьогодні під час зустрічі з представниками депутатського корпусу облради та підприємцями з питань забезпечення правопорядку в регіоні заявив начальник УМВС України в Сумській області Анатолій Річкаль.

«Правоохоронці отримали інформацію про те, що екстремісти готують сценарій дестабілізації ситуації на Сумщині. Є також інформація: для того, щоб дестабілізувати ситуацію в області, учасникам таких заходів планується платити по 5 тисяч гривень на добу. Планується захоплення адмінбудівель», - зазначив Річкаль.

Відео дня

Читайте такожУ Сумах обстріляли помешкання координатора "Правого сектору"

За його словами, виявлені факти очевидного планування протиправної діяльності з боку екстремістів.

«Нещодавно в Краснопіллі невідомі люди фільмували райвідділ міліції. На запитання, навіщо вони це роблять, відповіли, що хочуть зняти фільм про Краснопілля. Ми знаємо, що це за фільми. Їх вже знято в Донецькій та Луганській областях», - наголосив Річкаль. Він нагадав, що для протидії екстремістам за наказом міністра внутрішніх справ у структурі УМВС створюється батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Суми».

Читайте такожУ Сумах жорстоко побили редактора газети «Панорама» Положія

«Його кількість становитиме 200 чоловік, які отримуватимуть за свою роботу 4,8 тисячі гривень на місяць, що, звичайно, не співмірно з гонорарами сепаратистів. Але для того, щоб цей підрозділ почав діяти, треба близько 1 мільйона гривень. У бюджеті, що формувався на початку року, таких грошей зараз немає», - сказав Річкаль.

При цьому він звернувся до депутатів та підприємців з проханням надати батальйону посильну фінансову допомогу.

У свою чергу голова обласної ради Микола Клочко зазначив, що питання суспільно-політичної ситуації в країні і на Сумщині зокрема вийшло за рамки суто політичної площини.

Читайте такожНа Сумщині на кордоні з РФ риють рів довжиною у понад 500 кілометрів – голова ОДА

«Головне – зберігати стабільність у суспільстві, допомагати військовим та правоохоронцям в охороні громадського порядку і попереджувати будь-які можливі провокації», - підкреслив Клочко.

Учасники засідання зазначили також, що в Сумах завдання по боротьбі із сепаратизмом та захистом прав громадян та охороні громадського порядку здійснюють також і громадські формування, наприклад, особовий склад правозахисної громадської організації «Комітет національної безпеки».