Фейгін повідомляє, що Хайсер Джемілєв буде звільнений в найближчу п'ятницю  / an-crimea.ru

Про це правозахисник повідомив у коментарі «Крим.Реаліі» 21 листопада.

«Хайсер Джемілєв буде звільнений в найближчу п'ятницю, оскільки термін його ув'язнення закінчується», - повідомив Фейгін.

Адвокат, втім, не виключив можливості виникнення перешкод у процесі звільнення сина Джемілєва.

Відео дня

Читайте такожСуд у Росії відмовив в умовно-достроковому звільненні незаконно ув'язненого сина Джемілєва

«Перешкоди завжди можуть виникнути, ніхто від них не застрахований. Що стосується місця його перебування після звільнення, то зараз це питання (оскільки було встановлено адміністративний нагляд) вирішується », - сказав Фейгін.

Як повідомляв УНІАН, напередодні Фейгін заявляв, що в найближчі дні російська влада звільнить одного з жителів АР Крим, заарештованого окупаційною владою.

Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 року на місці вбивства 44-річного будівельника Февзі Едемова на подвір‘ї будинку Джемілєвих у Бахчисараї. Той загинув від пострілу в голову. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). У Меджлісі кримських татар заявили, що це було вбивство, вчинене з необережності.

Після окупації Криму Росією слідчі органи РФ вирішили розслідувати справу заново. Разом з тим Апеляційний суд Києва розцінив дії Хайсера Джемілєва як убивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти. Європейський суд з прав людини виніс рішення про звільнення Джемілєва-молодшого, однак Росія відмовляється його виконувати.

Читайте такожВ Раді просять міжнародну спільноту вимагати від Росії звільнення Умерова

У вересні 2014 року Хайсера Джемілєва вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край РФ, незважаючи на рішення ЄСПЛ і слідчих органів України.

10 червня 2015 року Краснодарський крайовий суд засудив його до 5 років позбавлення волі. 2 вересня 2015 року Верховний суд Росії скоротив термін ув'язнення Джемілєву до 3,5 року.

У вересні 2016 року суд встановив йому адміністративний нагляд на 3 роки. Згідно з рішенням суду, Джемілєву, зокрема, заборонено залишати межі Криму.