Желе зі сметани / knitstudio-yb.blogspot.com

Для приготування сметанного желе потрібно не багато інгредієнтів і кулінарних навичок. А от часом варто запастися, в принципі, як і при готуванні будь-якого іншого желе.

Желе зі сметани: традиційний рецепт

Інгредієнти:

Читайте такожЯблучний пиріг: рецепти ніжної й ароматної випічкиСметана – 800 грам;

Відео дня

Цукор – 150-200 грамів;

Желатин – 30 грамів;

Вода – 1 стакан.

Спосіб приготування:

В першу чергу, замочуємо желатин в склянці води, залишаємо на годину, щоб він набух.

В окремій чаші змішуємо цукор зі сметаною. Для ретельного перемішування можна скористатися міксером.

Коли желатин набух, нагріваємо його трохи, щоб він повністю розтанув. При цьому важливо не допустити закипання желатину. Після – поступово додаємо отриману рідину в сметану з цукром. Ретельно перемішуємо.

Розливаємо суміш у форму і ставимо в прохолодне місце, щоб желе застигло.

Рецепт желе зі сметани / 24news.in.ua

Желе зі сметани з какао

Інгредієнти:

Сметана – 800 грамів;

Цукор – 150-200 грамів;

Желатин – 30 грамів;

Вода – 1 склянка;

Какао – 2-3 чайні ложки.

Спосіб приготування цього виду сметанного желе відрізняється лише тим, що після того, як суміш сметани, цукру і розчиненого желатину готова, в неї додають какао-порошок.

При цьому цілком достатньо буде 2-3 чайні ложки какао, але можна додати більше або менше. Все залежить від того, наскільки виражений смак какао повинен вийти.

Желе зі сметани з фруктами / womansecret.com.ua

Желе зі сметани з фруктами

Інгредієнти:

Читайте такожМлинці на Масляну: рецепти, які завжди виходятьСметана – 800 грамів;

Цукор – 150-200 грамів;

Желатин – 30 грамів;

Вода – 1 склянка;

Банан – 2 штуки;

Яблука – 2 штуки;

Апельсин – 2 штуки;

Ківі – 2 штуки;

Полуниця – 4-5 ягід;

Цукати, шоколад, горіхи – для прикраси.

Спосіб приготування:

Замочуємо желатин в склянці води, залишаємо на годину, щоб він набух. В окремій чаші змішуємо цукор зі сметаною.

Молочне желе зі сметани / photorecept.ru

Фрукти нарізаємо невеликими шматочками, а полуницю на 2-4 частини та додаємо в збиту сметану.

Набряклий желатин нагріваємо, постійно помішуючи, до повного розчинення. Отриману рідину додаємо до фруктів в сметані, добре перемішуючи. І розкладаємо у форми. Після чого залишаємо для охолодження.

Прикрашаємо желе шматочками фруктів, вафельною крихтою, тертим шоколадом, цукатами або горіхами.