Для приготування сметанного желе потрібно не багато інгредієнтів і кулінарних навичок. А от часом варто запастися, в принципі, як і при готуванні будь-якого іншого желе.
Желе зі сметани: традиційний рецепт
Інгредієнти:
Читайте такожЯблучний пиріг: рецепти ніжної й ароматної випічкиСметана – 800 грам;
Цукор – 150-200 грамів;
Желатин – 30 грамів;
Вода – 1 стакан.
Спосіб приготування:
В першу чергу, замочуємо желатин в склянці води, залишаємо на годину, щоб він набух.
В окремій чаші змішуємо цукор зі сметаною. Для ретельного перемішування можна скористатися міксером.
Коли желатин набух, нагріваємо його трохи, щоб він повністю розтанув. При цьому важливо не допустити закипання желатину. Після – поступово додаємо отриману рідину в сметану з цукром. Ретельно перемішуємо.
Розливаємо суміш у форму і ставимо в прохолодне місце, щоб желе застигло.
Желе зі сметани з какао
Інгредієнти:
Сметана – 800 грамів;
Цукор – 150-200 грамів;
Желатин – 30 грамів;
Вода – 1 склянка;
Какао – 2-3 чайні ложки.
Спосіб приготування цього виду сметанного желе відрізняється лише тим, що після того, як суміш сметани, цукру і розчиненого желатину готова, в неї додають какао-порошок.
При цьому цілком достатньо буде 2-3 чайні ложки какао, але можна додати більше або менше. Все залежить від того, наскільки виражений смак какао повинен вийти.
Желе зі сметани з фруктами
Інгредієнти:
Читайте такожМлинці на Масляну: рецепти, які завжди виходятьСметана – 800 грамів;
Цукор – 150-200 грамів;
Желатин – 30 грамів;
Вода – 1 склянка;
Банан – 2 штуки;
Яблука – 2 штуки;
Апельсин – 2 штуки;
Ківі – 2 штуки;
Полуниця – 4-5 ягід;
Цукати, шоколад, горіхи – для прикраси.
Спосіб приготування:
Замочуємо желатин в склянці води, залишаємо на годину, щоб він набух. В окремій чаші змішуємо цукор зі сметаною.
Фрукти нарізаємо невеликими шматочками, а полуницю на 2-4 частини та додаємо в збиту сметану.
Набряклий желатин нагріваємо, постійно помішуючи, до повного розчинення. Отриману рідину додаємо до фруктів в сметані, добре перемішуючи. І розкладаємо у форми. Після чого залишаємо для охолодження.
Прикрашаємо желе шматочками фруктів, вафельною крихтою, тертим шоколадом, цукатами або горіхами.