Осінь-сприятливий час для перевезення молодої риби / Фото УНІАН

На Одещині почали масово зариблювати водойми. Як йдеться в сюжеті ТСН, на мільйони карасів, коропів, білих амурів та товстолобів цієї осені чекає масове переселення з місць їхнього народження до нових водойм.

Читайте такожНа Житомирщині зафіксовано черговий мор риби

Першим малькам довелося понад п'ять годин провести в дорозі - їх доправили до Хаджибейського лиману.

Місцеві рибалки з ностальгією згадують минулі часи, коли в водоймах Одещини ловилася велика риба. Нині ж тут здебільшого така, яка хіба що коту на обід згодиться.

Аби риби в одеських водоймах побільшало, в Ізмаїльському районі розгорнулася справжня рибна спецоперація. Зі ставків-інкубаторів спочатку вантажать мальків цього року виведення. Потім понад 3 тони товстолобиків привозять до лиману ввечері, а далі за допомогою спеціального рукава рибу з діжок завантажують просто у воду.

Загалом восени планується заселити 2 млн 800 тисяч екземплярів цінних видів риб. Це товстолобик, білий амур, короп та карась. Для того, щоб перевезти малька, температури води та повітря мають бути невисокими, тож зараз як раз вдалий період.

За рік риба має вирости, і тоді її вже можна буде виловлювати. Аби переселити у цей лиман 47 тонн мальків, спецвантажівці доведеться зробити десять ходок. Встигнути мають за місяць, адже у морози транспортувати рибу небезпечно.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Дніпровське водосховище в Запоріжжі випустили 5 тонн риби. Серед них - білий амур, короп і товстолоб.