Ілюстрація REUTERS

Більшість українців виступили проти співпраці нашої держави з МВФ.

Про це свідчать результати проведеного 20-23 червня опитування, що сьогодні оприлюднені на сайті Київського міжнародного інституту соціології.

Читайте такожЕкономіка України повернеться до докарантинних значень у 2024 році - представник МВФ

Відео дня

Як зазначається, учасників дослідження попросили висловити свою думку щодо доцільності співпраці України з МВФ.

В червні 24% українців притримувалися думки, що зараз краще співпрацювати з МВФ, отримуючи нові кредити. Порівняно з квітнем, частка людей, які так вважають, зменшилася на 8 відсоткових пунктів (с 32% до 24%).

Також 61% респондентів сказали, що зараз краще не співпрацювати з МВФ і не отримувати нові кредити. У порівнянні з квітнем, частка людей, які так вважать, збільшилась на 15 відсоткових пунктів (с 46% до 61%).

Як повідомляв УНІАН, 9 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової 18-місячної програми співпраці України та Фонду.

Більшість українців вважає, що країні не потрібен МВФ / фото КМІС

*** Опитування проведено з 20 по 23 червня методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 2000 інтерв'ю. Статистична похибка вибірки не перевищує: 2,2% для показників, близьких до 50%, 2,1% – для показників, близьких до 25%, 1,4% – для показників, близьких до 10%.