В МОЗ опублікували показники для послаблення протиепідемічних заходів / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров'я України опублікували показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 22 червня.

Як зазначається у повідомленні на сайті МОЗ, перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям.

Читайте також"Найкраща ситуація – в Києві": лікарка оцінила здатність української медицини справлятися з COVID-19

Відео дня

"Ці критерії відображають контроль за передачею вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні", - пояснили в міністерстві.

Так, цільовий показник по завантаженості ліжок - менше 50%, охоплення тестуванням - більше 24 на 100 тис. населення, відсоток позитивних результатів тестування серед проведених досліджень методом ПЛР - менше 11%, динаміка (порівняння епідемічної ситуації останнього тижня з попереднім) - менше 10%.

Згідно з аналізом епідемічної ситуації станом на 22 червня в регіонах, в рамки цільових показників потрапляють місто Київ та область, Вінницька, Запорізька, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька та Черкаська області.