Сноуглобінг – відносини на свята / фото УНІАН

На жаль, романтичні стосунки не завжди надихають, радують чи роблять наше життя трохи кращим. Так, у новорічні свята люди можуть потрапити у токсичні стосунки, які називаються сноуглобінгом. Це спеціальний термін, що описує тимчасові відносини, які зав'язуються між двома людьми на період зимових свят і холодів.

Про це попереджає сімейний психотерапевт Гарі Браун в американському виданні Cosmopolitan, пише 24 канал.

Читайте такожНазвана користь флірту на роботі

Відео дня

Відносини, які характеризуються терміном сноуглобінг, можуть розпочатися ще восени, коли нам гостро бракує вітаміну D. Основна мета сноуглоберів – перечекати холод, зацикливши увагу на "зручному" варіанті та не залишитися без поцілунку в новорічну ніч.

Адже саме на свята самотність загострюється, бо довкола багато романтики і постійно гуляють закохані пари. А питання про те, де людина буде відзначати Новий рік може довести до стану суїциду, особливо того, хто не знайшов собі пару до свят. 

Сноуглобери "заводять" для таких відносин собі буквально кого завгодно / фото УНІАН

"Саме тому сноуглобери "заводять" для таких стосунків собі буквально кого завгодно, а з потеплінням зникають, "ніби грудки снігу в відлигу", – наголошує психотерапевт.

Як зрозуміти, що ваші стосунки – це сноуглобінг?

Зазвичай, партнери в таких відносинах поводяться так, ніби про вас знімають різдвяний романтичний фільм – все навколо стає чарівним, вогники на кожному будиночку мерехтять яскравіше, а самі відносини розвиваються не поступово, а швидко. Ви навряд чи познайомите один одного з друзями, а особливого ентузіазму в "коханої людини" немає. Це все більше схоже на курортний роман, який закінчиться після відпустки.

Не всі стосунки, які виникли в період свят, приречені. Адже відносини між двома людьми – непередбачувані і спонтанні, тому визначити їх завершення або спрогнозувати наскільки довго це триватиме просто неможливо. Навіть тимчасові відносини на період свят можуть закінчитися хеппі-ендом.

Що робити? Головне – не впадати в істерику. Краще насолоджуйтеся своєю зимовою історією кохання і не поспішайте будувати плани з новим хлопцем чи дівчиною на літо. Бо, можливо, він / вона зникне ще до того, як наступить плюсова температура.