На аукціоні у Британії продали білизну дружини Гітлера / фото УНІАН

На аукціоні у Великій Британії продали комплект шовкової спідньої білизни дружини Адольфа Гітлера Єви Браун. Покупець віддав за нього 6,3 тисячі фунтів стерлінгів (близько 7,5 тисяч доларів).

Як повідомляє Громадське з посиланням на CNN, за білизну дружини Гітлера заплатили анонімно, покупець зробив ставку телефоном.

У комплект входять нічна сорочка (2600 фунтів стерлінгів) і труси Єви (3700 фунтів стерлінгів), на яких є вишивка у вигляді її ініціалів. Також збереглася етикетка, на якій зазначено, що вони були зроблені в 1944 році в Баварії.

Відео дня

Спочатку аукціонний будинок Humbert & Ellis сподівався отримати за білизну Єви Браун по 800 фунтів стерлінгів. Однак на аукціоні виник ажіотаж, і ціна лотів піднялася в сім разів.

Також на аукціоні продали золотий браслет зі свастикою і портретом Гітлера. Він належав дружині нацистського лідера Германа Герінга. За аксесуар віддали 1850 фунтів.

Єва Браун була коханкою Гітлера, а згодом і дружиною. Вона вийшла за нього заміж у 1945 році і померла, скоївши з ним самогубство, наступного дня після їхнього одруження.

Аукціоніст Джонатан Гумберт заявив, що існує «багаторічний інтерес» до об’єктів Другої світової війни.

«Триває багаторічний інтерес до особистих артефактів з таких сумнозвісних цифр Другої світової війни, і відповідно на такі предмети, навіть без походження, завищують високі ціни», — зазначив Гумберт.

Продаж нацистських пам’яток у Великій Британії не є незаконним, але деякі аукціонні будинки відмовляються продавати такі об’єкти.

Нічна сорочка коштує 2600 фунтів стерлінгів / фото аукціонний будинок Humbert & Ellis

«Ми вважаємо, що такі предмети не є доцільними на ринку для особистого прибутку чи жартівливих інтересів, а повинні розміщуватися в архівах, музеях або в освітньому контексті», — зазначила Карен Поллок, генеральна директорка освітнього трасту Голокосту.

«Кілька провідних аукціонних будинків та веб-сайтів вже справедливо відмовляються від продажу таких речей. Багато країн заборонили продаж нацистських пам’яток. Можливо, настав час більш чіткого регулювання щодо продажу цих предметів і тут, у Великій Британії», — додала вона.

Труси з ініціалами - 3700 фунтів стерлінгів / фото аукціонний будинок Humbert & Ellis