REUTERS

Голова дослідного інституту в Ізраїлі заявив, що його вчені «за лічені тижні» закінчать роботу над розробкою вакцини проти нового небезпечного коронавірусу. COVID-19 вже вбив понад 2800 людей. Він входить до сімейства мікроорганізмів, яке включає також збудників SARS і MERS.

Як пише Newsweek, в ізраїльському MIGAL Galilee Research Institute заявили, що нова вакцина проти коронавірусу, який заражає курей, наблизила їх на крок до створення препарату проти COVID-19. Команда вчених створила вакцину проти вірусу пташиного інфекційного бронхіту (IBV). Ліки виявилися ефективними під час лабораторних досліджень.

Читайте такожУ ВООЗ порадили країнам не сподіватися марно, що коронавірус COVID-19 когось омине

Відео дня

Вчені виявили, що пташиний вірус має схожий генетичний код з коронавірусом, від якого страждають люди. Процес зараження відбувається теж сходим чином.

«Це підвищує вірогідність отримання ефективної вакцини для людей у короткі терміни», - пояснили в інституті.

Вчені адаптували вакцину проти IBV, щоб вона діяла проти COVID-19. Зараз вони працюють над тим, щоб виконати всі стандарти безпеки й почати випробування на живих організмах.

Читайте такожВООЗ підвищила рівень ризику поширення коронавірусу до "дуже високого"

«Зважаючи на гостру глобальну потребу в вакцині проти коронавірусу для людей, ми робимо все можливе, щоб пришвидшити розробку. Наша мета – створити ліки впродовж наступних 8-10 тижнів й досягти підтвердження безпечності за 90 днів. Це буде овальна вакцина, доступна для загалу», - сказав виконавчий директор MIGAL Давід Зігдон.