Зеленський відреагував на заклики представити проект змін до Конституції про особливий статус Донбасу / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заклики російської сторони представити проект змін до Конституції про особливий статус Донбасу, заявивши, що ніхто від України нічого не може вимагати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістів під час церемонії відкриття реконструйованого стадіону школи №1 у м. Южне, коментуючи повідомлення про те, що РФ вимагала від Києва до 6 липня представити в рамках Тристоронньої контактної групи проект змін до Конституції України, що забезпечать у майбутньому особливий статус окремих районів Донбасу.

Читайте такожРосія вимагає на "нормандському саміті" показати проект змін до Конституції України

Відео дня

«Ніхто від України нічого не може вимагати – ми незалежна країна, мені здається, що тут всім потрібно попрацювати над риторикою, тим більше, що це міжнародна риторика», - сказав він.

Водночас президент зауважив, що поки не готовий коментувати результати вчорашньої зустрічі помічників лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція та РФ), що пройшла у Берліні.

«Що стосується зустрічі помічників в рамках «нормандського формату», скажу вам відверто – поки що я не готовий це коментувати. Мені сказали, що дуже непогано пройшла зустріч, предметно», - додав глава держави.

За словами президента, щодо результатів зустрічі в Німеччині, він проведе нараду з керівником свого офісу Андрієм Єрмаком та віце-прем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим, які брали участь у зустрічі.

Як повідомляв УНІАН, 3 липня видання Spiegel повідомило, що на переговорах радників лідерів країн "нормандського формату", що проходили у Берліні, російська сторона вимагала від Києва до 6 липня представити в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську проект змін до Конституції України, що забезпечать у майбутньому особливий статус окремих районів Донбасу.