На вихідних заморозків в Україні вже не буде / фото pixabay.com

З 8 травня на погоду в Україні впливатиме антициклон, тому опади припиняться, але похолоднішає до заморозків. Заморозки триватимуть щонайменше три ночі, 8, 9 та 10 травня, а вже на вихідних стане дещо тепліше. Про це в коментарі NV розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

Так, за її даними, вночі 11 травня в Карпатському регіоні, а вдень у західних, північних і більшості центральних областей пройдуть невеликі короткочасні дощі, подекуди з грозами.

Температура повітря наприкінці тижня дещо підвищиться: вночі буде +4…+10 - заморозків вже не очікується. А вдень температура становитиме +13…+19. Натомість в Україні збільшиться ймовірність опадів: 12 та 13 травня будуть вологі.

Відео дня

Заморозки в Україні

В Україні через заморозки оголосили І рівень небезпечності. За даними Українського гідрометцентру, найближчої ночі, на 8 травня, заморозки до 0°...-5° очікуються на поверхні грунту у північних, більшості західних та Вінницькій областях.

За словами Наталії Птухи, ночі з 8-го на 9 травня і з 9-го на 10-те на Чернігівщині, Сумщині та Харківщині будуть найхолоднішими впродовж тижня, і саме ці ночі можуть бути найбільш згубними для місцевих культур, адже заморозки прогнозуються не лише на поверхні ґрунту, а й у повітрі.

Вас також можуть зацікавити новини: