Володимир Зеленський виступить у Раді 20 жовтня / фото REUTERS

Завтра у парламенті в посланні президента Володимира Зеленського будуть відповіді на питання, які ставлять депутати й суспільство.

Читайте такожОпитування Зеленського: ЗМІ розповіли про формат проведення (документ)

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив перший заступник голови Верховної Ради, представник президента в парламенті Руслан Стефанчук на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Відео дня

Він зазначив, що заплановане послання президента до парламенту буде відбуватися «у повній відповідності за Регламентом ВР».

Стефанчук додав, що в посланні будуть окреслені основні положення стану зовнішньої та внутрішньої ситуації в Україні, а також будуть відповіді «на багато питань, які ставлять особливо останнім часом».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 20 жовтня звернеться до парламенту з традиційним щорічним посланням.

Що розгляне парламент:

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявляє, що завтра в парламенті, окрім звернення президента України Володимира Зеленського, пропонується заслухати і міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

О 10:00 розпочнеться пленарне засідання, з 10:00 до 10:30 відбудуться виступи депутатських фракцій і груп, після цього - звернення президента, яке триватиме до години.

Далі буде розглянуто проект Постанови про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз (№4228).

"Ми не можемо проводити Годину запитань до уряду, але ми можемо заслухати інформацію. Є пропозиція провести заслуховування інформації, завтра запросити міністра охорони здоров'я... 20 хвилин на виступ представника уряду і після цього - запитання від депутатських фракцій і груп - до 21-ї хвилини", - сказав Разумков.

Він додав, що міністр охорони здоров’я має доповісти щодо поточного стану боротьби з коронавірусом в Україні.

Вас також можуть зацікавити інші новини: