Ця мереживна паска обов'язково сподобається \ Кухар.ру

На свято Великодня рецепт цієї паски є справжнім хітом кулінарії. Справа в тому, що це певнеь нововведення у великодніх рецептах пасок.

Читайте такожВеликдень: історія, традиції та символи свята (лонгрід)

Це Краффін дуже красива паска. Ця мереживна паска обов'язково сподобається, оскільки в ній чудово поєднується здобне дріжджове тісто і дуже смачна американська випічка "Краффін" - поєднання круасана і маффінів.

Як приготувати мереживну паску краффін:

Інгредієнти: борошно - 350 г, молоко - 110 мл, цукор - 90 г, яйця курячі - 2 шт. вершкове масло - 50 г, дріжджі сухі - 2 ч. л. сіль - ½ ч. л. Прошарок: вершкове масло - 100 г, цукати - 150 г, мигдаль - 30 г.

Приготування: двічі просіяти борошно. Всипати сухі швидкодіючі дріжджі, сіль. Перемішати. В молоко всипати 1 столову ложку цукру. Окремо розбити 2 яйця, додати цукор. Збивати 5-7 хвилин. У збиті яйця, влити молоко з цукром і борошно з сіллю, дріжджами. Замісити тісто. Частинами вводити розм'якшене вершкове масло. Вимішувати тісто 15-20 хвилин до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Тісто закрити плівкою і поставити в тепле місце на 40-60 хвилин. Цукати дрібно нарізати. Мигдаль подрібнити блендером. Тісто після того як воно постояло, обім'яти, розділити на 2 частини, сформувати в кулі. Накрити плівкою і залишити на 15 хвилин. Одну частину тіста розкачати в пласт товщиною 3 мм. Викласти половину рязмягченого вершкового масла. Розмазати масло по всьому пласту тіста, розподілити цукати і мелений мигдаль. Згорнути в рулетик. Защипати рулет, перевернути на шов. Другий шар тіста розкачати і згорнути так само. Залишити на 10 хвилин. Гострим ножем розрізати рулет вздовж на 2 частини, не дорізуючи до кінця 3 см. Одну половинку рулету згорнути равликом так, щоб розрізи були зовні. Другу частину рулету закрутити зверху. Розкласти по формах. Поставити тісто відпочити на 60 хвилин. Випікати 35-40 хвилин при 180°С. Посипати зверху цукровою пудрою, щоб було видно шари.

В ній чудово поєднується здобне дріжджове тісто і дуже смачна американська випічка "Краффін" \ YouTube

Рецепт паски краффін:

Інгредієнти: для опари: борошно - 1 ч. л., дріжджі сухі - 6 г (1 ч. л.), або свіжі дріжджі - 20 г, молоко (тепле) - 80 мл. Для замісу тіста: борошно - 350-370 г, масло вершкове (розтопити) - 40 г, сік апельсина - 30 мл, цедра апельсина - 1 ст. л. яйце - 1 шт., жовтки - 2 шт., цукор - 80 г, сіль - 1/2 ч. л. Для прошарку: масло вершкове (мяке) - 100-125 г, мускатний горіх - 1 щіпка, в'ялена журавлина - 200 г, або (як варіант начинки, замість журавлини): родзинки - 50 г, курага - 50 г, чорниця - 50 г, мигдальні пелюстки (або будь-які інші подрібнені горіхи) - 50 р. Для прикраси: цукрова пудра.

Приготування: готуємо опару і активуємо дріжджі. У тепле молоко додаємо 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. борошна і сухі дріжджі. Добре перемішуємо і залишаємо в теплі на 10-15 хвилин. Беремо 2 жовтки, 1 яйце, додаємо цукор, щіпку солі і збиваємо міксером до пишної світлої піни і повного розчинення кристалів цукру. У попередньо просіяне борошно вливаємо дріжджову опару, тепле розтоплене вершкове масло, сік апельсина, додаємо цедру апельсина, збиті яйця. Замішуємо тісто. Вимішуємо тісто на стільниці до тих пір, поки воно не стане еластичним і не перестане відставати від рук, приблизно 10-12 хвилин. Скачуємо тісто в кулю, викладаємо в миску і зовсім трохи змащуємо рослинним маслом. Накриваємо тісто харчовою плівкою і ставимо в тепле місце без протягів на 1,5-2 години. Після того як дріжджове тісто підійшло викладаємо на стіл і ділимо на 2-3 частини. Скачуємо тісто в кульки, накриваємо плівкою і залишаємо відпочити на 5-10 хвилин. Розкачуємо по одній кульці тіста в дуже тонкий прямокутний пласт. Потім рясно змащуємо пласт тіста розм'якшеним вершковим маслом. Зверху посипаємо мускатним горіхом. Розкладаємо по всьому тісту в'ялену журавлину. (При бажанні можете додати різні сухофрукти.) Акуратно згортаємо пласт тіста в щільний рулет. Потім гострим ножем розрізаємо рулет уздовж, але не до кінця, залишаємо приблизно два сантиметри від початку рулету. Починаємо формувати паску "Краффін". Всі шари повинні бути видні з зовнішньої сторони. Спочатку формуємо дно паски, закручуючи спіраллю одну половинку рулету до його нерозрізаного початку. Потім закручуємо спіраллю другу половинку рулету, піднімаючи і укладаючи поверх першої. В самому кінці формуємо красивий верх паски. Поміщаємо майбутні паски у форми для випікання, накриваємо зверху харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці для підйому приблизно на 1 годину. (Розміри форм для пасок: діаметр 11 см, висота 10 см; діаметр 13 см, висота 8 см.) Паски, що підійшли, відправляємо в розігріту до 200°C духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Після цього потрібно знизити температуру до 180°C, накрити фольгою і випікати паски ще приблизно 20-30 хвилин. Після випічки даємо гарячим паскам повністю охолонути. Потім можна посипати паски цукровою пудрою або прикрасити їх на свій розсуд. Паска "Краффін" готова. Паска вийшов дуже красивим, м'яким і дуже ароматним. Видно практично всі шари тіста.