У Чернівцях запрацюють перукарні й стоматологічні кабінети / Фото: ua.depositphotos.com

У Чернівцях дозволили роботу перукарень, салонів краси, ремонтних майстерень, надання стоматологічної допомоги.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради, відповідне рішення сьогодні прийняла міська комісія з питань ТЕБ та НС.

«Враховуючи урядове рішення про послаблення карантинних обмежень, рекомендації головного державного санітарного лікаря України, потребу населення в отриманні необхідних для забезпечення життєдіяльності побутових послуг, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 13 травня дозволила на території міста Чернівці надання стоматологічної допомоги, роботу перукарень та салонів краси, ремонтних майстерень побутового обслуговування населення», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ Чернівецькій області частково продовжили дію карантину

Зазначається, що роботу вказаних закладів дозволили за умови дотримання вимог відповідних постанов головного державного санітарного лікаря України.

Окрім того, міська комісія скасувала заборону на відвідування кладовищ, залишивши у силі вимогу здійснювати поховання померлих, проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил.

«Водночас міська комісія вирішила звернутися до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з пропозиціями щодо визначення порядку відновлення на території Чернівців роботи ринків непродовольчої групи товарів, діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках, роботи магазинів непродовольчих товарів з дотриманням вимог постанов головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 року №17 та №18», - додали у міськраді.

Як повідомляв УНІАН, станом на 13 травня у Чернівецькій області зафіксовано 2444 випадки COVID-19. Із них 94 людини померли, 429 пацієнтів одужали.

Читайте також: