Проект вишу в Маріуполі / фото Метінвест

Група "Метінвест" у рамках освітніх ініціатив бере участь у створенні першого недержавного гірничо-металургійного університету "Метінвест Політехніка". 

Це - виш з професійними викладачами, сучасними освітніми програмами та технологіями, дипломами про вищу освіту за акредитованими спеціальностями та можливістю безкоштовного навчання. Абітурієнти зможуть до нього вступити вже у 2022 році. 

Зазначається, що реалізувати в повному обсязі ініціативи на базі державних вишів неможливо. В університеті "Метінвест Політехніка" буде симбіоз теорії та практики, сучасних програм навчання та високотехнологічної лабораторної бази.

Відео дня

Так, міжнародні корпорації Siemens, Schneider Electric, Honeywell Ukraine і Festo допоможуть створити й оснастити сучасну лабораторну базу вишу, а IT-інфраструктуру нового вищого навчального закладу розробить Microsoft.

Читайте такожУ Маріуполі знайшлися незадоволені планами на будівництво надсучасного вишу - ЗМІ закликали їх "не повертатися в СРСР"Крім того, у виші буде створена система онлайн-навчання, зокрема, і для підвищення кваліфікації співробітників групи "Метінвест". Також університет отримав доступ до навчальних курсів від провідних вузів світу на платформі Coursera.

У розробці навчальних програм беруть участь доктори й кандидати наук, вони враховують сучасні вимоги бізнесу і найкращі світові практики. 

Ректор університету "Метінвест політехніка" Олександр Поважний наголосив, що виш відкриє нові можливості для молодих людей з Маріуполя та інших міст країни й зарубіжжя, які бажають отримати затребувану інженерно-технічну освіту міжнародного рівня.

Вже сформовано початковий штат університету, отримано ліцензії з післядипломної освіти за спеціальностями "Металургія", "Цивільна безпека", "Комп'ютерні науки", "Гірнича справа", "Економіка", "Матеріалознавство". За двома спеціальностями зі списку співробітники підприємств компанії вже проходять курси підвищення кваліфікації.

Починаючи з третього курсу, частина навчального процесу буде проходити в аудиторіях, а частина – на виробничих майданчиках "Метінвесту". Найкращі студенти зможуть отримувати іменні стипендії та стажуватися в Україні та за кордоном. 

Депутат міськради Ніна Воробей впевнена, що цей виш поверне колишнє, престижне ставлення до інженерних професій.

"Відкриваючи недержавний прогресивний технічний університет зі своїм викладацьким складом, сучасними освітніми програмами, технологіями й лабораторіями, безкоштовним навчанням для українських студентів - ми додаємо каталізатор, генеруємо у нового покоління інтерес до інженерних професій", - наголосив гендиректор групи "Метінвест" Юрій Риженков.