Окупанти обстрілюють ЗСУ, провокуючи вогонь у відповідь / Фото: REUTERS

Окупанти обстрілюють позиції Збройних сил України на Донбасі для провокування підрозділів на відкриття вогню у відповідь та звинувачення України в порушенні досягнутих домовленостей.

Про це заявив т.в.о. командувача Об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак під час зустрічі з чинною головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде, повідомляє прес-центр ООС у Facebook.

Читайте такожБойовики задумали провести на окупованому Донбасі ще один "референдум"

Відео дня

Зокрема, Ганущак подякував представникам ОБСЄ та поінформував іноземну делегацію про поточну ситуацію в районі проведення ООС.

«Основною метою здійснення обстрілів противника у напрямку наших позицій є провокування підрозділів ОС на відкриття вогню у відповідь та звинувачення вищого військово-політичного керівництва України в порушенні узгоджених ТКГ домовленостей щодо режиму повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування», - заявив він.

За словами Ганущака, противник намагається дотримуватись режиму припинення вогню, але з метою провокації здійснює обстріли із застосуванням стрілецького озброєння та мінометів калібру 120 і 82 мм.

"Перемир'я" на Донбасі