Доба на Донбасі минула без обстрілів / Ілюстрація REUTERS

В районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі 13 червня не зафіксовано обстрілів з боку бойовиків.

Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу ООС.

Попри це терористи примудрилися порушити оголошене раніше перемир'я.

Відео дня

Читайте такожОбмін полоненими: Україна передала ОБСЄ список з близько 100 людей

"Разом з тим, минулої доби українськими воїнами задокументовано одне порушення збройними формуваннями Російської Федерації домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи. Зокрема, поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Золоте-5 противник здійснював інженерне обладнання позицій у бік наших підрозділів. Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає", - йдеться у повідомленні.

Як вже повідомлялося, вчора на Донбасі підірвалися на невідомому вибуховому пристрої двоє українських військових, один з них загинув. Другого бійця з пораненнями доправили до медзакладу.

Читайте такожОкупанти на Донбасі активізували роботу з призову на військову службу

"Від початку поточної доби, 14 серпня, запроваджений режим тиші зберігається повною мірою. У смугах відповідальності наших бригад не зафіксовано жодної збройної провокації чи обстрілу", - запевнили у штабі.

Перемир'я на Донбасі - що відомо

  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • З початку проголошеного режиму тиші станом на 14 серпня серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень не було.
  • Російські окупанти регулярно здійснюють поодинокі неприцільні постріли, які мають провокаційну мету.
  • 30 липня у штабі ООС повідомили, що упродовж тижня померли троє українських військовослужбовців "внаслідок різкого погіршення стану здоров’я".