Юрій Риженков / фото Метінвест

Пік цін на руду й металопродукцію пройдено, ринок почав демонструвати зниження.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції, присвяченій п'ятнадцятиріччю «Метінвесту», повідомив генеральний директор компанії Юрій Риженков.

«Ми вже пройшли пік цін. Пік цін припав на кінець травня - червень місяць. Зараз ми бачимо вже зниження ціни на ринку на руду і на металургійну продукцію. Найімовірніше, продовжиться зниження цін на металургію і в найближчі місяці. Поки ніхто не прогнозує обвал", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожІніціатива про підвищення рентної ставки вводитися без прорахунку наслідків для галузі-гендиректор "Метінвесту"При цьому, за словами Риженкова, ціни, які були на ринку на початку червня, були дуже високими. Але аналітики не можуть спрогнозувати, якими будуть ціни на кінець року.

Як повідомляв УНІАН, "Метінвест" у 2020 році збільшив виробництво металопродукції на 4% у порівнянні з 2019 роком – до 9,1 млн тонн.

Торік група збільшила виробництво чавуну на 7% - до 8,5 млн тонн, виплавку сталі наростила на 9% - до 8,3 млн тонн.

Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні й одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини та сталі.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група  "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%).