Відремонтований плавкран 'Захарій' повернувся на 'Велике будівництво' запорізьких мостів

До Запоріжжя після ремонту на Херсонському судноремонтному заводі повернувся найпотужніший в Європі плавкран LK-800 "Захарій" і відразу ж приступив до роботи на будівництві Запорізьких мостів, які є флагманським об'єктом програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Як повідомляє Запорізька ОДА, «Захарій» вже встановлює другу секцію прогонової будови вантового мосту.

Читайте такожНа Дніпропетровщині поряд зі зруйнованим мостом встановлять понтонну переправу (фото, відео)Після установки в квітні першої секції «Захарій» на початку травня зазнав пошкодження, зіткнувшись з підводною скелею. За час ремонту крана на будівельному майданчику в Кривій бухті мостобудівельники зібрали вже 6 прогонових секцій, до монтажу яких приступив відремонтований LK-800. П'ять з них «Захарій» встановить на верховій частині, ще одну - в низовий частині мосту. Для всього вантового мосту знадобиться 12 прогонових секцій.

Запорізькі мости, які є головним об'єктом всієї програми «Велике будівництво», являють собою великий мостовий комплекс протяжністю 9 км. До його складу входять 6 транспортних розв'язок і 27 штучних споруд, у тому числі дві позакласових будови - вантовий і балковий мости. Рух першою чергою балкового мосту, що з'єднує Хортицький район Запоріжжя з островом Хортиця, було відкрито наприкінці минулого року.

Відео дня

Будівництво ведеться під суворим незалежним технічним наглядом з боку Укравтодору та австрійської компанії iC-consulenten.

Запорізькі мости почали будувати ще у 2004 році, але незабаром роботи були заморожені. Будівництво відновилося тільки в минулому році в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Нагадаємо, найближчим часом в Києві Укравтодор почне добудову всіх розв'язок Дарницького мосту. Про це раніше заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.