Янукович взяв участь у церемонії фотографування глав держав

Як передає кореспондент УНІАН, зараз Президент України Віктор Янукович бере участь у пленарному засіданні саміту ініціативи «Східне партнерство».

Перед початком засідання глава держави коротко поспілкувався з Президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, а також з прем’єр-міністром Данії Хелле Торнінг-Шмідт.

Керівники Європейського Союзу - Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу, Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей та Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте перед початком Саміту привітали главу Української держави рукостисканням.

Відео дня

Також Янукович взяв участь у церемонії фотографування глав держав і урядів - учасників саміту.

Як повідомляв УНІАН, Україна і ЄС у 2007 році розпочали переговори про нову Угоду про асоціацію, що передбачає також створення поглибленої зони вільної торгівлі.

Україна і ЄС завершили переговори про Угоду про асоціацію в грудні 2011 року, а 30 березня 2012 року – парафували її.

15 травня Європейська комісія ухвалила проект рішення Ради Європейського Союзу про підписання Угоди про асоціацію з Україною на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року.

Однак, 21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження, яким призупинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

26 листопада Президент України Віктор Янукович заявив, що братиме участь у саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Янукович наголосив, що Київ не змінює курс на євроінтеграцію, але підписання Угоди з ЄС можливе лише тоді, коли Україна буде економічно до цього готова.

По всій країні з 21 листопада пррооходять масові акції протесту прихильників євроінтеграції.