REUTERS

Про це вони розповіли в інтерв'ю «Новой газете».

«Дуже потужна охорона у мене тут. І бійці СБУ «Альфа» охороняють, і місцеві військовослужбовці. По максимуму огороджують. Дуже негативна реакція на те, що мене тут лікують. Ну їх (українських військових – ред.) можна зрозуміти. Пройтися досить просто по палатах і побачити молодих російських хлопців, які говорять по-російськи, без рук і без ніг», - сказав Євген Єрофєєв.

У той же час, за словами іншого військового Олександра Александрова, з українськими військовослужбовцями ГРУшники не спілкуються.

Відео дня

«З українськими військовослужбовцями ми не спілкуємося. Кажуть, що це для нашої ж безпеки. Люди після війни ж. Питання ж (у них до нас - ред.) залишаються. Ніхто ж не розуміє», - заявив Александров.

Читайте такожОдин з взятих у полон російських ГРУшників погодився співпрацювати зі слідством

Він також додав, що бачить, як Україна дбає про своїх військових. «Дивишся на них, вони повертаються як герої, гідно повертаються. Батьківщина від них не відмовляється, навіть від тих, хто побував у полоні. Піклуються про них, намагаються повернути. А у нас так цікаво виходить. З дитинства вчать патріотизму і любові до батьківщини... насправді патріотизм у мене нікуди, звичайно, не подівся. Батьківщину люблю. Але Батьківщина — це не державний якийсь лад чи державні лідери. Це рідні люди, друзі, просто співгромадяни, рідні місця. А держава просто не зовсім красиво поводиться», - сказав Александров.

Нагадаємо, 22 травня Шевченківський райсуд Києва заарештував затриманих ГРУшників Александрова і Єрофєєва на 2 місяці. Російська сторона не надала своїм громадянам адвокатів, тому їх захищають українські.