Фото 056.ua

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

"О 14:00 нагороджую Валерія Миколайовича Тімоніна медаллю "Захисник міста", - написав Філатов на своїй сторінці в Facebook.

"Місто має знати своїх героїв. Так буває, що вони можуть знаходиться поруч. За кермом маршрутного таксі", - зазначив мер.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, водій перегородив своїм мікроавтобусом дорогу зловмиснику після вбивства двох патрульних. Нападник відкрив вогонь і по маршрутці, після чого водій був змушений розблокувати проїзд.

Читайте такожВбивство патрульних у Дніпрі: Геращенко розповів, скільки часу займе слідство

Пізніше правоохоронці затримали злочинця.

Фото 056.ua

Трагедія сталася вранці 25 вересня, коли екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль Citroen за порушення правил дорожнього руху. Водій авто почав чинити опір працівникам поліції, а потім зробив кілька пострілів і зник з місця події. Працівник патрульної поліції загинув, його напарниця отримала поранення і померла в лікарні на операційному столі. Пізніше в поліції повідомили, що у вбивстві патрульного підозрюють 33-річного уродженця Російської Федерації Олександра Пугачова, який проживав у Торезі Донецької області. З 2015 року перебував у розшуку за приховування від органів прокуратури.

Зараз Пугачов знаходиться в одній з лікарень Дніпра, куди звернувся за допомогою внаслідок поранення під вигаданим прізвищем. Поліція взяла його під варту, і найближчим часом йому буде оголошено підозру.