Абу-Дабі скасує карантин для туристів \ фото andriasmara.com

Влада столиці ОАЕ Абу-Дабі планує скасувати карантин для всіх прибуваючих іноземних туристів до 1 липня.

Читайте такожWizz Air запустити рейсі з Абу-Дабі до КиєваПро це повідомив Алі Аль Шайба, виконавчий директор столичного Департаменту культури і туризму.

Чиновник уточнив, що емірат перейде на систему ПЛР-тестувань на COVID-19, схожу з тією, що в даний час застосовується в Дубаї. «Протоколи тестувань для туристів з країн з високими і низькими рівнями ризику будуть відрізнятися, проте карантин розглядатися не буде», - зазначив Алі Аль Шайба.

Відео дня

Департамент оприлюднить розширений "зелений" список країн, безпечних з точки зору епідеміологічної обстановки.

"Сподіваюся, до 1 липня всім буде дозволено відвідувати Абу-Дабі без карантину після прибуття", - зазначив представник відомства.

Також планується полегшити поїздки між Дубаєм і Абу-Дабі. «Ми можемо ввести особливі процедури для туристів, щоб перетин кордону став більш простим, зручним і безперешкодним", - зазначив Аль-Каїда, передають russianemirates.com.

В даний час прибуваючим з країн так званого "зеленого" списку мандрівникам не потрібно дотримуватися обов'язкового 10-денного карантину після приземлення в Абу-Дабі, проте туристи не звільняються від ПЛР-тестування на коронавірус по прильоті. Йдеться про країни, з яких туристи прибувають, а не про країни їхнього громадянства.

Мандрівники, які прибувають з країн "зеленого" списку, також будуть здавати ПЛР-тести через 6 днів після в'їзду на територію столичного емірату. Туристи, які прибувають з усіх інших країн, повинні здавати ПЛР-тест після прибуття, на восьмий день після в'їзду на територію Абу-Дабі, а також проходити обов'язковий 10-денний карантин.

Вас також можуть зацікавити новини