За словами Байєра, незважаючи на те, що РФ продовжує заперечувати присутність своїх військових на території Донбасу, що підтверджують факти мають місце. Фотоілюстрація / news.vice.com/Harriet Salem

Про це заявив представник США при Організації посол Даніель Байєр, повідомляє Donpress.com.

Читайте такожНа Донбасі загинуло 675 кадрових російських військових – волонтери

"27 жовтня Спостережна місія ОБСЄ в Гуково і Донецьку зафіксувала, як ще один автомобіль для перевезення загиблих, позначений кодом "200", для втрат російських військових, який перетинав кордон між Росією і територією, утримуваною сепаратистами. І це тільки останній з понад двадцяти таких транспортних засобів, зафіксованих за два з половиною роки — тільки ті, які були помічені", - сказав він.

Відео дня

За словами Байєра, незважаючи на те, що РФ продовжує заперечувати присутність своїх військових на території Донбасу, підтверджуючі факти мають місце: «Незважаючи на те, що Росія у себе вдома визначає злочином дискусії про свої військові втрати в Україні, це не скасовує того факту, що сини Росії продовжують гинути в конфлікті, в якому їх уряд продовжує заперечувати втрати і свою центральну роль».

Крім цього, представник США при ОБСЄ закликав РФ «припинити насильство і повною мірою виконувати домовленість про відведення військ».

Нагадаємо, СММ ОБСЄ, яка базується на російських прикордонних пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" в Ростовській області, 2 листопада заявила, що зафіксувала похоронний фургон з написом "200" на українсько-російському кордоні.