flickr.com/photos/callmewhatever

Як ухвалили в Міністерстві торгівлі США, тепер під ці санкції потрапляє і Південно-Кірінське родовище в Охотському морі на Далекому Сході Росії, яке, як відомо, має значні поклади газу й нафти, повідомляє Радіо Свобода.

Рішення, офіційно оприлюднене в «Федеральному віснику» уряду США, означає заборону на будь-які експорт, реекспорт чи передачу також для цього родовища без попереднього дозволу від Бюро промисловості і безпеки Міністерства торгівлі США обладнання і технологій, що були передбачені раніше санкціями Вашингтона щодо нафтогазового сектору російської економіки. При цьому, як уточнено в повідомленні, ймовірне прохання про такий дозвіл буде розглядатися з «презумпцією відмови».

Читайте такожБільшість росіян не підтримала рішення Путіна щодо масового знищення санкційних продуктів

Відео дня

Сполучені Штати запровадили щодо Росії вже кілька пакетів економічних санкцій стосовно цілих секторів російської економіки, а також санкції щодо окремих осіб і підприємств, через окупацію Росією українського Криму й заяви про його анексію, а також через агресію Росії на сході України. Схожі санкції з тих самих міркувань запровадила і ще низка країн, а також Європейський союз.