REUTERS

Про це пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

Заключний концерт у місті Кінгстон в Онтаріо пройшов при повному аншлагу увечері в суботу і транслювався по всій країні.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який був присутній на концерті, сказав, що під музику Tragically Hip понад 30 років жила вся країна.

Відео дня

Коли лідер групи Горд Дауні оголосив про свою хворобу в травні, це викликало шок у більшості канадців.

Читайте такожЕкс-барабанщик Megadeth Нік Менца помер на сцені під час виступу

Канадська радіомовна корпорація назвала Дауні "неофіційним поетом" країни.

Газета Globe and Mail написала, що прощальний тур гурту під назвою "Man Machine Poem" залишив слід одночасно горя і свята по всій країні.

Заснований у 1980-х роках друзями по коледжу, гурт виконує музику в стилях блюз і рок, з текстами, наповненими провінційною чарівністю канадського життя. Tragically Hip швидко підкорив усю країну, і музиканти записали в загалом 14 альбомів.

Для більшості канадців гурт відомий під короткою назвою "The Hip", а їхні пісні давно стали частиною національної самосвідомості.

Як написав у Twitter прем'єр-міністр Канади, музика Tragically Hip "назавжди залишиться в наших серцях і наших плейлистах".

Концерт в Кінгстоні транслювався канадським телебаченням і був показаний на сотнях великих телеекранів на відкритому повітрі і в барах по всій країні.

"Це настільки канадська група, що кожен новий громадянин країни повинен отримувати диск з піснями Tragically Hip разом з паспортом", - сказав радіоведучий Алан Крос.