Помічник глави МОЗ США Рейчел Левайн склала присягу / фото REUTERS

Помічник міністра охорони здоров'я США Рейчел Левайн стала першим в історії США трансгендерним офіцером з чотирма зірками в будь-якій з восьми силових структур країни.

Про це повідомляє NBC.

63-річна Левайн була приведена до присяги 19 жовтня як адмірал, очоливши Офіцерський корпус служби громадської охорони здоров'я США, яка відповідає за збереження здоров'я нації.

Відео дня

Сама чиновниця назвала цю подію "важливою" і "історичною".

"Це знаменна подія, і для мене велика честь грати цю роль через вплив, який я можу надати, і її історичний характер. Я стою на плечах ЛГБТК+ людей, які були до мене - як публічних, так і непублічних. Нехай це сьогоднішнє призначення стане першим з багатьох, які ще варто зробити, оскільки ми створюємо різноманітніше і інклюзивніше майбутнє", - сказала Левайн у своїй промові під час присяги.

Трансгендер вперше отримав найвищий військовий ранг у США

Читайте такожЖінка-трансгендер вперше з'явитися у бундестазі НімеччиниЇї начальник, міністр охорони здоров'я США Хав'єр Бесерра підтримав її підвищення, назвавши це "гігантським кроком назустріч рівності нації".

У минулому вона працювала педіатром і займала посади головного лікаря і міністра охорони здоров'я штату Пенсільванія. Трансгендерний перехід вона зробила в 2011 році.

Чотири зірки - це найвищий військовий ранг в США. Вони присвоюються тільки військовослужбовцям у званні генерала і адмірала.

Як вже повідомляв УНІАН, з січня Левайн є найбільш високопоставленим трансгендером в Америці.