У квітні анонсовано виплату одноразової допомоги в розмірі 1 тис. грн для певної категорії пенсіонерів / bank.gov.ua

Пенсіонери від 80 років, яким ще не надійшла додаткова виплата, отримають гроші найближчим часом.

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу", передає ТСН.

Анонсовану одноразову допомогу в розмірі 1 тисяча гривень пенсіонерам нарахують одразу після того, як уряд ухвалить зміни до Державного бюджету.

Відео дня

Міністр також анонсувала новий пакет соціальних ініціатив. Його, за словами Лазебної, презентують найближчим часом.

"Ви знаєте, що першого квітня уряд ухвалив рішення, яким анонсував і вже одним вирішив, ми оголосили про три заходи стосовно підвищення рівня забезпечення пенсіонерів. Перше відбулось 7 квітня. Усі пенсіонери віком від 80 років і більше отримали 500 грн. Ми про це відзвітували на Кабміні. Ми контролюємо кожну виплату. Ми знаємо, що пенсіонери, які отримують кошти на свої банківські рахунки, уже отримали виплати. Ті, яким ще доносять гроші листоноші, то все в процесі", - розповіла Лазебна.

Читайте такожІндексація пішла на карантин: як коронавірус вдарив по пенсіонерах

Очільниця Мінсоцполітики також наголосила, що цього місяця ПФУ забезпечив повне фінансування пенсій і їхня виплата почалася вчасно - 2 квітня.

"Щодо тисячі гривень. Порядок фінансування цієї тисячі уже ухвалено урядом. Ми очікуємо, що найближчим часом відбудеться засідання уряду і депутати ухвалять зміни до державного бюджету. Це для нас буде підстава виплати і буде джерело фінансування. Ми одразу виплатимо кошти людям. Ми казали, що це буде у квітні і не відмовляємось від обіцянки. Я впевнена, що наступного тижня ми спільно з депутатами відзвітуємо", - додала міністр.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення.

Зокрема, рішення включає введення з квітня 2020 року щомісячної виплати в розмірі 500 грн пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 грн. Також рішення уряду передбачає проведення у травні 2020 року індексації пенсій на 11% для 7 млн ​​пенсіонерів.

Крім того, у квітні буде проведена виплата одноразової допомоги в розмірі 1 тис. грн для пенсіонерів, які отримують станом на 1 квітня 2020 року пенсію менш як 5 тис. грн.