УЗ не має достатньо інформації для коментування меморандуму / фото УНІАН

Наглядова рада "Укрзалізниці" заявила, що не має достатньо інформації для коментування меморандуму з Deutsche Bahn.

Читайте такожУ Deutsche Bahn не збираються управляти "Укрзалізницею"

Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

Відео дня

"Спостережній раді "Укрзалізниці" стало відомо про підписання Угоди про наміри між урядом України та залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn про подальшу співпрацю з розвитку "Укрзалізниці". Підписання цього документа є ініціативою і прерогативою уряду України. Щойно наглядова рада отримає більше інформації, це питання буде розглянуто", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня Міністерство інфраструктури України та найбільший залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає надання послуг з реформування управлінських механізмів державної компанії "Укрзалізниця".

За словами Гончарука, співпраця не передбачає втрату контролю держави над компанією, оскільки німецькі фахівці будуть працювати над реформуванням управлінських механізмів "Укрзалізниці".

Сьогодні прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час українського сніданку на Міжнародному економічному форумі в Давосі заявив, що уряд хоче віддати "Укрзалізницю" найбільшому німецькому залізничному оператору Deutsche Bahn в управління на 10 років.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.